Kosten van mediation

Gratis informatiegesprek
Tijdens het informatiegesprek bespreken we uw persoonlijke situatie. Daarnaast maken we afspraken over de kosten. U weet waar u aan toe bent en komt niet achteraf voor financiële verassingen te staan.

Uurtarief Mediation
Labyrinte Mediation & Coaching hanteert een uurtarief van € 145,00 exclusief BTW. De duur van de Mediation is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 gesprekken van 1,5 a 2 uur nodig om gezamenlijk tot afspraken te komen.

Overige kosten mediation

Naast het uurtarief worden kosten in rekening gebracht voor:

  • het indienen van de scheiding bij de rechtbank. Dit doet een advocaat. Labyrinte Mediation & Coaching werkt hiervoor samen met een vast advocatenkantoor en hanteert daarvoor het vaste tarief van € 288,35 exclusief BTW.
  • griffierecht, dit zijn kosten die u moet betalen om een procedure te starten bij de rechtbank, € 285,00.
  • overige kosten indien van toepassing. Denkt u daarbij aan huur van een gespreksruimte, wanneer de standaardruimte niet voldoet. Eventuele reiskosten a € 0,25 p/km exclusief BTW en parkeergelden.

Financiële hulp bij mediation:

  • Subsidie aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand
    De Raad voor Rechtsbijstand verleent in sommige gevallen subsidie aan mensen die gaan scheiden. Labyrinte Mediation & Coaching kijkt of u hiervoor in aanmerking komt en dient de subsidieaanvraag voor u in.
  • Vergoeding door uw rechtsbijstandsverzekering
    Kosten voor Mediation worden mogelijk vergoed door uw rechtsbijstandverzekering. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij en informeer naar de mogelijkheden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.