Kosten van mediation

Gratis informatiegesprek
Tijdens het informatiegesprek bespreken we uw persoonlijke situatie. Daarnaast maken we afspraken over de kosten. U weet waar u aan toe bent en komt niet achteraf voor financiële verassingen te staan.

Uurtarief Mediation
Labyrinte Mediation & Coaching hanteert een uurtarief van € 145,00 exclusief BTW. De duur van de Mediation is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 gesprekken van 1,5 a 2 uur nodig om gezamenlijk tot afspraken te komen.

Overige kosten mediation

Naast het uurtarief worden kosten in rekening gebracht voor:

  • het indienen van de scheiding bij de rechtbank. Dit doet een advocaat. Labyrinte Mediation & Coaching werkt hiervoor samen met een vast advocatenkantoor en hanteert daarvoor het vaste tarief van € 288,35 exclusief BTW.
  • griffierecht, dit zijn kosten die u moet betalen om een procedure te starten bij de rechtbank, € 285,00.
  • overige kosten indien van toepassing. Denkt u daarbij aan huur van een gespreksruimte, wanneer de standaardruimte niet voldoet. Eventuele reiskosten a € 0,25 p/km exclusief BTW en parkeergelden.

Financiële hulp bij mediation:

  • Subsidie aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand
    De Raad voor Rechtsbijstand verleent in sommige gevallen subsidie aan mensen die gaan scheiden. Labyrinte Mediation & Coaching kijkt of u hiervoor in aanmerking komt en dient de subsidieaanvraag voor u in.
  • Vergoeding door uw rechtsbijstandsverzekering
    Kosten voor Mediation worden mogelijk vergoed door uw rechtsbijstandverzekering. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij en informeer naar de mogelijkheden.

Reacties zijn gesloten.